Política 16/04/2012

Rajoy demana "esforços" als ciutadans perquè "estem enmig de totes les turbulències"

Diu que "ningú dins i fora" d'Espanya" ha de dubtar del compromís amb l'euro. Avisa les comunitats autònomes: "El govern [espanyol] complirà i farà complir".

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha admès avui que "estem enmig de totes les turbulències que defineixen l'actual situació econòmica europea". Per això, s'ha dirigit a la ciutadania espanyola: "Avui tornem a demanar-los aquest esforç i confiem en una resposta generosa, perquè no ens queda altre remei i perquè qualsevol altra alternativa seria molt pitjor". Tot i això, ha esquivat la complaença: "Sé que encara no estic en condicions de donar cap bona notícia". Rajoy no ha amagat la ravetat de la situació i de la pressió que viu l'economia espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu espanyol, en l'acte de cloenda de l'assemblea anual de l'Institut de l'Empresa Familiar, ha tornat a mostrar-se "absolutament convençut" que per calmar els mercats i generar confiança per finançar-se cal complir amb els objectius de dèficits que marca Brussel·les. "Ningú, ni governants ni institucions, dins i fora del nostre país, han de dubtar ni sembrar dubtes sobre el compromís d'Espanya amb l'euro i la integració europea".

Quilòmetre zero de le sreformes

"No improvisarem, ni ens impacientarem, però tampoc ens aturarem" en el camí traçat i en "l'agenda reformista" que, segons ha dit, només està "al quilòmetre zero" i s'allargarà fins al final de la legislatura. Un cop més, ha admès que la seva política no donarà respostes a curt termini.

Entre les reformes, ha dit que "aquest setmana" començarà les anunciades sobre sanitat i educació. De fet, avui ja s'ha reunit la sectorial d'ensenyament a Madrid per posar sobre la taula mesures per estalviar 3.000 milions d'euros.

Avís a les autonomies

En un discurs en part mirant de reüll als mercats, ha subratllat que les directrius que marca la Moncloa per collar el dèficit també obliguen les comunitats autònomes, que ara hauran de readaptar els pressupostos al context estatal. "El govern [espanyol] complirà i farà complir", ha avisat.

stats