Política 27/06/2012

Rajoy i Rubalcaba signen la pau de cara a la cimera europea de demà

Rubalcaba ofereix el seu suport al president espanyol de cara al Consell Europeu de demà

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anirà al Consell Europeu que comença demà a Brussel·les –i que es preveu clau per saber quin rumb vol prendre Europa– amb el suport del PSOE. El secretari general socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, li ha allargat la mà i ha dit que defensarà les mateixes tesis que la Moncloa a la reunió dels socialistes europeus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha dit que Europa ha d'aprovar mesures "ràpides, àgils, contundents i que s'entenguin". El cap de l'executiu espanyol s'ha mostrat convençut, durant la sessió de control al Congrés, que hi haurà decisions "raonables".

En resposta a una pregunta del PNB i a una altra del PSOE, Rajoy ha reiterat que la prioritat ara mateix passa per garantir que estats com l'espanyol o l'italià pugin accedir al finançament exterior. Això comporta adoptar mesures que rebaixin la pressió dels mercats. Per això, el president espanyol ha tornat a dir que, de la reunió, n'ha de sortir un missatge inequívoc sobre la "irreversibilitat de l'euro". L'altre puntal és avançar cap a la integració fiscal i bancària comunitària.

stats