Política 20/09/2011

El PP intentarà amagar l'ofensiva contra el català durant la campanya

La direcció del PP assegura a l'ARA que el programa electoral pel 20-N no inclourà una llei estatal que reguli la situació lingüística a les escoles

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP no vol fer bandera de la llengua durant la campanya electoral i taparà, en la mesura que pugui, la polèmica per la resolució del TSJC sobre la immersió lingüística. Mariano Rajoy ha donat ordres, com ja va explicar l'ARA la setmana passada, per oferir la cara més moderada del partit per no incomodar ni a CiU ni al votant català més centrista. El vicesecretari general de comunicació, Esteban González Pons, ja ha advertit avui que l'únic eix de campanya seria "l'economia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la direcció popular han explicat que no volen desviar-se ni un mil·límetre d'aquest discurs i que, per això, estaran vigilants en tot moment. Al PP són conscients que les enquestes els somriuen i ara no es pot espatllar. Per això, no volen que la campanya pivoti sobre altres temes que els obligui a polaritzar-se. Tot i que els populars concretaran el programa electoral a la convenció que faran a Màlaga a principis d'octubre, des del partit expliquen que, a grans línies, copiaran les línies mestres de l'any 2008. És a dir, defensa del bilingüisme garantint "el tractament propi i l'horari necessari" de la llengua castellana.

Ara fa tres anys, el PP es comprometia a regular per llei el dret dels pares a triar la llengua de l'educació dels seus fills. No obstant ara, ja amb la sentència de l'Estatut emesa, la direcció del PP assegura que no impulsaran una legislació estatal per homogeneïtzar els criteris en educació, com reclama l'Asociación por la Tolerancia. L'equip de Rajoy reitera que les competències són autonòmiques i no pensen tocar-ho. Ara, asseguren, toca parlar d'economia només.

stats