Política 26/11/2014

Rajoy acusa Mas de fer "una passa cap a enlloc" i d'abandonar la majoria dels catalans

Creu que a Catalunya hi ha un "dèficit de govern" i s'ofereix com a garant dels serveis públics

Joan Rusiñol
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ahir dimarts al Senat. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet "una passa cap a enlloc" i que ha "abandonat" la majoria dels catalans. Creu que, després de desgranar aquest dimarts el seu full de ruta, Mas s'ha convertit en el president només d'una "minoria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una breu intervenció a la sortida del Congrés –sense admetre preguntes de la premsa- ha afirmat que el camí, netament independentista, que va anunciar el president i líder de CDC va en contra dels processos "d'integració" que es viuen a la resta del món i, de forma especial, a Europa.

Avançant el discurs de dissabte

Rajoy ha insistit en una idea que, probablement, centrarà la seva intervenció dissabte a Barcelona, en un acte del PP. Després d'assegurar que a Catalunya hi ha, des del 2010, una situació de "desgovern", ha dit que el seu executiu continuarà sent el garant que els proveïdors cobrin a Catalunya i que els serveis públics funcionin. Denuncia que CiU s'ha oblidat des del 2010 dels problemes del dia a dia.

En un missatge polític dirigit a la resta de ciutadans de l'Estat –i de forma especial als seus votants– ha garantit que serà el govern de l'Estat qui continuarà defensant la "sobirania" de tots els espanyols i els drets i llibertats dels ciutadans. Abans, a la sessió de control, la líder d'UPyD, Rosa Díez, l'havia acusat de "mentir" i haver deixat que se celebrés un referèndum del 9-N. Rajoy ha defensat, un cop més, la seva actuació i ha afirmat que va actuar amb "proporcionalitat".

stats