CONVENCIÓ DEL PP
Política 22/01/2011

La Wikiconvenció d'un PP "unit"

En mànigues de camisa, Mariano Rajoy ha contestat les preguntes dels joves del partit durant la trobada que celebren a Sevilla

Joan Rusiñol
2 min

SevillaEl Congrés del PP a València el 2008 era una cosa seriosa. Hi havia tensió interna i tothom es mirava de reüll. Ara el nou equip que mou els fils del partit, sorgit d'aquella reunió, ha acabat la feina i té la formació unida i a punt per les generals del 2012 Es nota aquesta cap de setmana a Sevilla. Les enquestes incontestablement a favor hi ajuden. Ningú es mou del guió. Només Aznar, però que fins i tot ahir va afluixar el to i es va posar al servei de Rajoy. De fet, el líder popular ha admès que "el camí no ha estat fàcil" però que ara el partit "està absolutament unit i tothom empenyent cap a la mateixa direcció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest marc, el president del PP, feliç, ha fet una trobada informal amb les Noves Generacions del PP. Gairebé com si es tractés d'una religió, els joves han elogiat totes les virtuts del seu líder i han evitat fer-li cap pregunta compromesa. Moltes han estat d'àmbit personal.

Hem descobert que Rajoy es lleva a les 7 del matí i fa una hora d'exercici físic perquè "és molt bo per l'equilibri, físic i psíquic". També que el seu fill gran no acaba de pair la notorietat pública del seu pare i que "no ho dissimula". "Dir-se Mariano Rajoy deu ser complicat per a un nen d'11 anys", ha dit. Ha explicat que li agrada anar a veure els seus fills jugar a futbol els diumenges "si l'Ana Mato no m'endossa alguna cosa". Les culpes, doncs, de la vicesecretària general d'organització.

En aquesta "wikiconvenció" –així han titulat aquest espai més informal– els militants més joves de Galícia li han regalat una fotografia ben gran de quan estudiava a la Universitat de Santiago. Tenia 22 anys. Ha quedat palès que el temps i l'esport han jugat a favor del físic de Rajoy. A més, avui, el president tenia motius per estar satisfet: Aznar va ser concil·liador ahir i li va posar el camí fàcil. Alguns dirigents del partit admeten avui, en privat, que el discurs de l'expresident espanyol els ha tret un pes de sobre perquè queda clar que Aznar i Rajoy han fumat la pipa de la pau (tot i que el segon assegura que està provant de deixar de fumar, però que no serà fàcil).

stats