Política 19/05/2011

Rajoy elogia Gallardón com "un gran actiu del PP"

El líder dels conservadors espanyols ratifica la seva bona consideració de l'alcalde de Madrid, davant l'atenta mirada d'Esperanza Aguirre

Joan Rusiñol/agències
2 min

MadridA Madrid molta gent es pregunta qui és l'autèntic cap de llista del PP a l'Ajuntament de la capital espanyola: Alberto Ruiz-Gallardón o Ana Botella, que va de número 2? I és que hi ha moltes possibilitats que, si Mariano Rajoy es converteix en el futur president del govern espanyol, incorpori l'alcalde de Madrid al seu consell de ministres. Aleshores, el març de l'any que ve, l'esposa de José María Aznar podria assumir la presidència de la corporació municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui, penúltim dia de campanya electoral, el líder del PP ha presentat Gallardón en un esmorzar informatiu i l'ha cobert d'elogis. Ha dit que "és un gran actiu del PP i de la política espanyola" i que si n'hi hagués més com ell "probablement les coses anirien molt millor". Entre el públic assistent, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, cara visible de l'ala dura del partit i eterna adversària de l'alcalde.

Rajoy ha explicat que coneix el batlle madrileny des de fa temps i que va mantenir amb ell la primera conversa seriosa sobre política l'any 1986 i que, des d'aquell moment, les seves vides polítiques han caminat de costat. Ha subratllat que ha sabut estar "al govern i a l'oposició" i que ha sigut capaç de convertir Madrid en una ciutat "moderna, eficaç, atractiva" i ha destacat que és "més segura".

Rajoy i Gallardón, bons amics, van ser apadrinats políticament per Manuel Fraga, el president fundador del PP, que ha sigut sempre el seu gran avalador. Quan el líder del PP es va imposar al congrés de València del 2008 contra el sector aznarista del partit, va decidir incorporar Alberto Ruiz-Gallardón al comitè de direcció, malgrat que no tenia un càrrec intern que ho justifiqués.

Si el PP torna a la Moncloa, Gallardón podria fer el salt a la política estatal, el seu gran desig.

stats