Política 17/02/2011

Rajoy celebra que la policia espanyola digui que Sortu és un partit d'ETA

Insta Rubalcaba a estar molt atent per si l'esquerra abertzale busca altres vies per presentar-se a les eleccions

Redacció
1 min

MadridEl Partit Popular ha demanat avui al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que busqui les proves que calguin per il·legalitzar Sortu, en veure'l com un partit "al servei d'ETA", i que estigui alerta per si l'esquerra abertzale busca vies alternatives a Sortu per ser presents a les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Rajoy, és una "molt bona notícia per a tots els demòcrates" que la Policia espanyola i la Guàrdia Civil vegin en Sortu una estratègia d'ETA. Que l'esquerra abertzale pogués presentar-se a les eleccions seria, pel president del PP, "un pas enrere i llençar per la borda la feina de molta gent durant molts anys". Ho ha dit en la presentació d'un esmorzar informatiu del portaveu de justícia del PP, Federico Trillo, organitzat per Nova Economia Fòrum.

En declaracions als periodistes en el mateix acte, la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recalcat que "Sortu és Batasuna i Batasuna és ETA", i ha demanat a Rubalcaba que aporti al jutge totes les proves i documents que permetin la seva il·legalització.

stats