Política 08/10/2011

Rajoy promet un govern on no sobra "ni un sol espanyol"

El líder del PP vol liderar "un gran projecte nacional" i assegura que no "aspira a caure bé a tothom però sí a governar bé per a tots". Fa una crida a sumar tothom, més enllà de la ideologia de cadascú, per superar la crisi i les divisions entre els ciutadans de l'Estat. Reivindica el llegat de José María Aznar com a propi.

Joan Rusiñol
2 min

MàlagaEl candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha clausurat avui la convenció que el PP ha fet a Màlaga amb un discurs de "mà estesa" a tots els espanyols, més enllà del que hagin votat en altres ocasions. Per això ha esquivat fer cap proposta concreta. D'això se'n van encarregar ahir els seus col·laboradors més directes, que van desgranar les idees per si arriben a la Moncloa. D'aquesta manera, el líder popular ha quedat avui deslliurat de fer cap concreció i ha apostat per fer un discurs de fons, convocant a tota la societat espanyola perquè li doni suport. "No aspiro a caure bé a tots, però sí a governar bé per a tots", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Rajoy ha reclamat el vot dels ciutadans que "no volen fer cas de les cantarelles de sempre del PSOE" ni d'aquells que els adverteixen de "tots els mals" si la dreta torna al govern espanyol. En una intervenció molt mesurada, s'ha reivindicat com l'única garantia de "canvi". "No ofereixo un projecte partidista sinó un compromís de govern per afrontar la crisi on una gran majoria s'hi pot sentir identificada". En aquesta línia, ha reclamat al seu partit que treballi per la "concòrdia" i fugir dels "bàndols i trinxeres" que, a parer seu, ha marcat l'etapa de Zapatero. "Hem de buscar noves afinitats entre espanyols i no alimentar velles discòrdies". Per esquivar qüestions polèmiques, no ha fet cap referència al model lingüístic a l'escola a Catalunya.

En matèria econòmica, i davant l'atenta mirada de l'exdirector gerent del FMI Rodrigo Rato, ha reivindicat la gestió que va fer José María Aznar l'any 1996 i ha recordat que, tant l'expresident com Adolfo Suárez uns anys abans, havien rebut una mala herència econòmica i van saber sortir-se'n. Seguint l'exemple del president d'honor del PP, ha dit que ara es repetirà la història i ha avisat que la sortida del túnel comportarà "temps" i que no serà fàcil. Sobre el futur de l'Estat del benestar s'ha limitat a dir que "els pitjors enemics de les polítiques socials són els mals gestors de la política econòmica", en referència al PSOE, de qui ha dit que hauria d'estar "avergonyit" de la gestió feta.

Fidel al seu mentor polític, avui n'ha assumit el discurs en matèria antiterrorista que ell va fer dijous i –tot i que amb menys contundència– ha assegurat que el "relat" del que "ha passat" amb ETA "no permet falses equidistàncies". És la teoria dels vencedors i els vençuts que proclama el president d'honor del PP.

stats