Política 19/02/2012

Rajoy avisa: "La reforma laboral és justa, bona i necessària per a Espanya"

El president del govern espanyol clausura aquest migdia el 17è congrés del PP a Sevilla i diu que la situació econòmica "no ha tocat fons"

Joan Rusiñol
2 min

SevillaEl president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que la reforma laboral "és justa, bona i necessària per a Espanya" perquè ajuda a combatre l'atur i situar l'Estat al mateix nivell que Europa. Sobre les protestes, ha dit senzillament que respecta els que estan en contra de la reforma: "Sé que alguns no els agrada el que estem fent. Potser perquè els agradava més el que hi havia abans. En aquest cas, és natural que protestin. Però penso que els espanyols ja no es resignaran, ni renunciaran a crear llocs de feina i benestar". Convençut que va "en la bona direcció", el president espanyol ha subratllat que té l'aval de la majoria dels ciutadans a diferència, a dir, dels que volen "posar obstacles" a la recuperació econòmica pel camí que ell defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha tornat a dibuixar un panorama econòmic fosc. Ha afirmat que voldria que "la situació econòmica hagués tocat fons, però no és així" i que la feina que el seu executiu té per davant "és dura, ingrata i difícil". Assegura que ara està en fase de "posar barreres a la destrucció" de llocs de feina", segons ell l'empresa més difícil: "La tasca no és fàcil, no ho és avui i no ho serà en bastant de temps". "Els problemes són extraordinàriament greus, no es resoldran en dues tardes, i les mesures no seran agradables".

En el seu discurs ha parlat ben poc en clau interna i una mica més sobre les eleccions andaluses del 25 de març. Com ja és costum en els congressos del PP, els compromissaris han reiterat la "lleialtat a la Corona i al sistema constitucional espanyol". A la clausura del 17è congrés del PP hi han assistit representants de Convergència Democràtica, Unió Democràtica, la Unió del Poble Navarrès i de Coalición Canaria.

stats