Política 22/05/2012

Rajoy es reunirà divendres amb Rubalcaba i Duran

El president del govern espanyol ha parlat avui amb Rubalcaba i ha defensat l'estabilitat de la UE

Efe
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha parlat avui amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i ha defensat l'estabilitat de la UE, alhora que l'ha citat al Palau de la Moncloa divendres per conversar més pausadament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a aquest dia, segons han informat fonts de l'Executiu, Rajoy ha cridat també a una altra entrevista al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.

La conversa d'avui entre Rajoy i Rubalcaba, d'uns vint minuts de durada, s'ha desenvolupat després que el líder del PSOE la sol·licités ahir amb l'objectiu d'intentar unir posicions davant la cimera de la UE que se celebra demà a Brussel·les.

El cap del govern i el líder del PSOE han parlat de la necessitat de combinar les polítiques d'austeritat i les de creixement.

No obstant, segons les fonts citades, Rajoy ha insistit que el més urgent ara és solucionar els problemes de liquiditat i garantir l'estabilitat financera de la zona euro.

És el que ahir va defensar Rajoy a Chicago, on ja va qualificar d'"urgent" i "prioritari" que la UE garanteixi aquesta estabilitat financera i, sense anomenar-lo explícitament, va demanar al Banc Central Europeu que actuï perquè els països i les entitats financeres puguin refinançar el seu deute en els mercats.

stats