Política 15/02/2012

Rajoy i Rubalcaba ajornen encara més la renovació del Tribunal Constitucional

Rubalcaba afirma la "voluntat" de col·laborar amb Rajoy per afrontar la crisi

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'han reunit avui durant quatre hores per provar de posar en comú la "voluntat" de col·laborar per afrontar la crisi i afavorir la recuperació econòmica. El líder socialista ha afirmat que per als espanyols "és una bona notícia que el govern i el principal partit de l'oposició s'asseguin i provin de buscar acords". "Ha estat una reunió molt franca", ha dit el líder socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la renovació d'institucions pendents d'acord –TC, Tribunal de Comptes, Defensor del Poble i RTVE– s'han donat de termini fins a l'estiu per provar de "resoldre'ls". Assegura Rubalcaba que treballaran "sense presses però sense pauses" per "fer-ho bé". A alguns membres d'aquests organismes fa molt de temps que els ha caducat el mandat. Avui no han parlat "ni de noms ni de perfils".

Els dos polítics han reiterat les ganes de mantenir el pacte en la llei d'estabilitat pressupostària i en la reforma del sistema financer. En canvi, Rubalcaba li ha traslladat que el PSOE presentarà una esmena a la totalitat a la reforma laboral, on hi ha "un desacord profund". També s'han constatat les desavinences en les contrareformes socials.

Sobre el dèficit, el líder socialista ha plantejat de nou que cal renegociar a Brussel·les la "velocitat" per quadrar els números i han compartit la preocupació per Grècia, "que no pot sortir de l'euro". D'aquest últim tema, Rubalcaba ha dit que n'han parlat molt perquè "pesa com una llosa" sobre l'economia d'Espanya i que hi ha plena sintonia sobre com resoldre-ho.

En el capítol d'acords hi ha la lluita contra ETA. Segons el líder socialista, "no hi ha violència però encara hi ha passos per fer i estem disposats a fer-los junts".

stats