Política 15/06/2015

Rajoy, sobre la independència: "Caminar cap a coses del segle passat té bastant poc sentit"

Després de la consulta a Unió, fa una crida a recuperar el "sentit comú" davant la suposada fractura de la societat catalana

Efe
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dilluns a Milà. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha apel·lat al "sentit comú" d'alguns, en al·lusió al president de la Generalitat, Artur Mas, per superar la suposada fractura que hi ha a la societat catalana pel procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha fet aquesta reflexió en una conversa informal amb periodistes després de visitar l'Exposició Universal de Milà i davant el resultat de la consulta interna celebrada per Unió sobre el full de ruta, en què va guanyar per molt escàs marge la proposta de la direcció, encapçalada per Josep Antoni Duran i Lleida.

Davant la divisió constatada en aquesta consulta, i l'hipotètic fet que pugui posar de manifest la fractura existent en la societat catalana, Rajoy ha insistit que la manera de superar aquesta situació és que es recuperi el "sentit comú".

Ha explicat que les polítiques del govern espanyol han beneficiat Catalunya i que, en un moment de recuperació, el que menys es necessita és inestabilitat política. "En un moment en què estem veient que tothom va cap a processos d'integració, caminar cap enrere, cap a coses del segle passat, té bastant poc sentit", ha subratllat.

Rajoy ha insistit que avançar en el camí sobiranista va en contra del que diu la lògica i del que pensa la majoria, i ha recalcat que generar inestabilitat i provocar divisió és una cosa que mai ha de fer un governant.

stats