Política 20/07/2011

El Govern espanyol i el PP s'acusen mútuament de fer mal a Espanya

Rajoy creu que el crèdit no fluirà fins que Zapatero marxi i Sáenz de Santamaría creu que convocar eleccions "serà l'única mesura en què no s'equivocarà el govern espanyol"

Joan Rusiñol
2 min

MadridNova ofensiva parlamentària del PP per posar més pressió al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè avanci les eleccions. El líder del partit, Mariano Rajoy, ha acusat el govern socialista de "perpetuar els problemes" i ha assegurat que, mentre no hi hagi un canvi a la Moncloa, no "hi haurà confiança ni fluirà el crèdit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero li ha respost que el crèdit depèn de culminar amb èxit el procés de reestructuració bancària que està en marxa i que acaba el 30 de setembre. El cap de l'executiu espanyol ha assegurat que "l'única via és que el sistema bancari sigui solvent" i ha avisat que això comportarà "temps". I ha afegit:"Tindrem un temps de restricció del crèdit".

La sessió de control ha sigut un cara a cara, amb diversos protagonistes, en què uns i altres s'han acusat de "danyar la imatge d'Espanya", en paraules del popular Rafael Merino. El vicepresident Manuel Chaves els ha acusat de "jugar amb l'economia", presentant suposades factures amagades a les comunitats autònomes que governava el PSOE, per justificar les seves retallades.

La portaveu del grup parlamentari popular, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reclamat obertament que es convoquin eleccions anticipades. "Serà l'única mesura amb la qual no s'equivocaran", ha assegurat, acompanyada d'una llarga ovació del seu grup. Per ella, "el país ho demana, tot el país", fent un joc de paraules amb l'editorial del diari El País, que reclamava dilluns que no s'esgoti la legislatura.

La vicepresidenta Elena Salgado ha retret la "demagògia" dels populars i els ha acusat de fer greus atacs a la salut financera espanyola en una setmana clau per a l'economia, a poques hores de la cimera de la zona euro. "Vostès floten fent el mort, a veure si la marea els porta a la Moncloa", ha dit. Per Salgado, és una sort que a Europa el PP "no tingui credibilitat" perquè si no se'n ressentiria tot l'Estat.

stats