ELECCIONS CATALANES
Política 18/08/2012

RCat beneeix la coalició sobiranista que vol Junqueras i SI s'avé a parlar-ne

El president d'ERC busca unir tot l'independentisme en una llista al Parlament que ell lideri, i per ara ho té més fàcil amb els 'reagrupats' que amb els 'solidaris'

Roger Tugas
1 min
El líder de RCat, Joan Carretero, i el d'ERC, Oriol Junqueras, van coincidir en nombrosos actes de la coalició que Alfred Bosch va liderar a les estatals.

BarcelonaUn dels objectius que es va fixar Oriol Junqueras quan va assolir la presidència d'ERC va ser tornar a unir l'independentisme polític, que durant tant de temps havia coincidit en les files republicanes. I ara, com a futur candidat de la formació, aposta per liderar una gran coalició independentista per a les pròximes eleccions al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, en els comicis estatals del novembre ja ho va aconseguir en una llista que agrupava ERC, Reagrupament (RCat) i la plataforma d'independents Catalunya Sí, atès que Solidaritat, després de no arribar a un acord amb els republicans, va optar per no presentar-s'hi. La feina al Congrés amb els 'reagrupats' facilita la reedició de l'aliança, mentre que SI, en declaracions a l'ARA, afirma que s'avé a tornar-ne a parlar, tot i que demana que també s'intenti incloure les CUP a les converses.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats