LA MONARQUIA, EN ESCAC
Política 13/12/2011

La Casa del Rei assegura que no pot estrènyer-se el cinturó

Joan Carles valora fer una referència al cas Urdangarin i a l'"exemplaritat de la Corona" al seu discurs de Nadal

Ferran Casas
1 min
UNA FAMÍLIA ÀMPLIA 
 El rei podria restringir a ell i els prínceps el nucli públic, després de la separació de la infanta Elena primer i el cas Urdangarin després.

BarcelonaLa Casa del Rei assegura que no es pot estrènyer més el cinturó. Considera que no hi ha marge per retallar l'assignació de 8,4 milions d'euros que ha rebut l'any 2011 per al seu funcionament i els sous dels seus membres. La quantitat, previsiblement, es congelarà el 2012 i, de fet, ja es va reduir en mig milió el 2010. La monarquia busca, assegura, altres vies d'estalvi en els serveis d'alguns ministeris. El rei Joan Carles ha ordenat que abans d'acabar l'any es facin públiques les grans partides de com es gasten aquests diners per intentar rentar la seva imatge, esquitxada arran del cas Urdangarin, que l'ha dut a apartar de l'agenda oficial el seu gendre, a punt de ser imputat pel cas Palma Arena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rei podria fer una referència a la situació del seu gendre i al seu enriquiment il·lícit al discurs televisat de Nadal, per bé que el·líptica. Ho farà per reiterar, més en un context de crisi, l'"exemplaritat" que ha de guiar la casa reial espanyola i els seus membres.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats