Política 17/04/2012

IU-ICV: "No es poden identificar els interessos de Repsol amb els d'Espanya"

El grup de l'Esquerra Plural al Congrés diu que només està preocupat per la situació dels treballadors espanyols de la multinacional

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl grup de l'Esquerra Plural al Congrés –format per IU, ICV i CHA– s'ha desmarcat de les gestions del govern espanyol per defensar els interessos de Repsol a l'Argentina, després de la nacionalització d'YPF. Els portaveus del grup, José Luis Centella i Joan Coscubiela, han assegurat que "no és creïble identificar els interessos de Repsol amb els d'Espanya perquè no són els mateixos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un conflicte d'interessos privats entre grups econòmics", han dit. Coscubiela ha afegit que sovint aquestes grans multinacionals no han demostrat "cap tipus de sensibilitat" cap a les poblacions dels països on operen.

Centella ha recordat que "més del 50%" de la companyia està en mans estrangeres, que declara només un 25% a l'Estat espanyol i que l'augment dels beneficis l'últim any no s'han traslladat a la plantilla. Per això, els portaveus de la formació han dit que només treballaran amb una preocupació: la defensa dels treballadors espanyols que es vegin afectats per la mesura del govern argentí.

Per IU i ICV, el gest de la presidenta Cristina Fernández és conseqüència d'una política neoliberal "fracassada" de privatitzacions.

stats