Política 13/06/2012

De Guindos assegura que el rescat no tindrà cap cost per als ciutadans

El ministre d'Economia recorda que cal esperar les auditories a la banca per saber els diners que s'hauran de demanar a Europa

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dimecres que el crèdit de fins a 100.000 milions d'euros concedit per la zona euro el passat dissabte per recapitalitzar la banca espanyola no tindrà cap cost per als ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Guindos responia així al Congrés, en la sessió de control al govern espanyol, a una pregunta de la diputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero sobre les conseqüències que tindrà el crèdit per a la societat espanyola. Piñero ha acusat l'executiu espanyol de "falta de transparència" i de "sembrar la por" entre els ciutadans.

El ministre ha contraatacat en dir que la Unió Europea dóna suport a les reformes que està fent Madrid i que si s'haguessin fet "fa tres anys" –amb el govern socialista– "més ens lluiria el pèl".

Així mateix, ha recordat a la diputada que el Fons Monetari Internacional (FMI) ha emès un informe sobre les necessitats de capital de la banca espanyola, que xifra en 40.000 milions d'euros, encara que caldrà esperar a conèixer l'opinió dels dos valoradors independents a finals de juliol. "Més transparència, impossible", ha sentenciat.

stats