Política 30/03/2011

Àngel Ros serà pregoner de la Setmana Santa de Lleida a les portes del 22-M

La petició l'ha feta la Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida, que organitza els actes, que se celebraran a les portes de les municipals del 22 de maig

Redacció
1 min

LleidaL'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, llegirà el XIV Pregó de Setmana Santa de Lleida. La Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida, que organitza l'acte de lectura del pregó, ha demanat al paer en cap d'obrir els actes de celebració de la Setmana Santa, previsiblement el diumenge anterior a Rams, com ha explicat el prior de la Congregació, Fernando Gracia, després de la reunió mantinguda amb l'alcalde Ros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Congregació dels Dolors promou un pregó que obri els actes de Setmana Santa des de l'any 1998. Així, com explica la Congregació, el diumenge anterior al de Rams s’ha institucionalitzat un acte, predominantment literari, organitzat conjuntament per la Congregació dels Dolors i una de les confraries que participen a la Processó i que per torn adquireixen aquest compromís i protagonisme. El protocol consisteix en la presentació del pregó de cada any en un local públic davant dels representants de les juntes i membres de confraries i germandats. Després, el pregoner diserta sobre la setmana santa en general i les particularitats de la nostra. Conclosa la dissertació del pregoner, l’acte acadèmic es tanca amb alguna actuació poètica o musical, i des de fa uns anys s’ha oficialitzat la representació de la “Moixiganga”, singular peça medieval que escenifica sense paraules i amb un nombrós grup de ballarins la passió del Senyor.

stats