Política 15/12/2011

Rosa Díez s'alia amb el partit d'Álvarez-Cascos per tenir grup propi al Congrés

UPyD recull la crida de la dreta més dura i anuncia mesures per exigir la il·legalització d'Amaiur

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La líder d'UPyD, Rosa Díez, ha anunciat avui que el seu partit s'ha aliat amb el Fòrum Astúries per completar el percentatge de vots que li permetrà tenir grup parlamentari al Congrés i evitar així que la mesa de la cambra apliqui el mateix barem que amb Amaiur, dels quals ha demanat la il·legalització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rosa Díez ha donat a conèixer aquesta aliança en la seva primera roda de premsa a la cambra baixa després de les eleccions del 20-N, abans que la mesa del Congrés decideixi aquesta tarda sobre la constitució dels grups parlamentaris.

UPyD i Amaiur es trobaven en una situació semblant, tenint en compte que els dos complien el requisit de diputats mínims per conformar grup, però no el del percentatge de vots.

Díez ha volgut deixar clar que les dues formacions no són el mateix i no se'ls pot aplicar el mateix barem, ja que mentre el primer (UPyD) és un partit "perseguit" per ETA, el segon (Amaiur) està "tutelat" per l'organització terrorista ETA.

Per això, i atès que el PP "no s'atreveix a tractar Amaiur com Amaiur es mereix" i els vol ficar "al mateix sac" que UPyD, el partit de Rosa Díez ha decidit utilitzar l'article 24 del reglament i la figura de l'"associat" per tenir grup propi, del qual formarà part el diputat del Fòrum Enrique Álvarez Sostres.

Mentrestant, UPyD també ha presentat una proposició no de llei al Congrés en què demana que es promoguin les iniciatives legals necessàries per iniciar la prohibició d'Amaiur i Bildu, a les quals veu com una continuïtat de partits ja il·legalitzats com HB, Euskal Herritarrok i Batasuna.

stats