Política 17/11/2011

Rubalcaba i Chacón acusen Rajoy de frau democràtic si guanya amagant el programa del PP

El PSC congrega més de deu mil persones al Fòrum per tancar la campanya cridant a votar massivament per evitar la victòria dels populars

Pere Martí
2 min

BarcelonaAlfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón han celebrat al Fòrum l'acte central de campanya del PSC amb una crida a la mobilització de l'esquerra per evitar un retrocés en drets davant la possible victòria del PP, que la candidata socialista considera un "frau democràtic" perquè Rajoy no ha ensenyat en cap moment el seu programa. Donant gairebé per fet que guanyarà el PP, Chacón ha advertit que el programa "el sabrem dilluns" i davant aquest risc ha proposat que "en lloc de sortir al carrer dilluns, anem a votar massivament diumenge".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mateixa idea ha repetit Rubalcaba, que ha recordat que les eleccions són un "contracte democràtic" amb els electors i és "intolerable" que el PP no ensenyi la seva part. El candidat del PSOE ha dit que ell ha explicat les seves propostes i com finançar-les, mentre que Rajoy comet una "indecència democràtica" quan no parla del seu programa. El candidat del PSOE també ha demanat un darrer esfrorç a la militància per evitar la derrota i que expliqui als electors que "un canvi de govern és un canvi de política". Va posar com exemple Portugal o Anglaterra, que ara tenen un govern conservador però continuen en crisi.

Per acabar, Rubalcaba ha fet una crida al vot útil de l'esquerra, i ha advertit aquells progressistes que volen votar Izquierda Unida, sense esmentar-la directament, que a vegades per buscar el pluralisme s'acaba aconseguint un "monopartidisme" de la dreta. La fragmentació de l'esquerra, ha afegit, afebleix els drets dels treballadors i ara el que cal és votar per un PSOE "fort".

Al míting del Fòrum hi han assistit unes 10.000 persones, segons el Fòrum. Durant la intervenció de Rubalcaba un grup d'animalistes han fet sentir la seva protesta contra els correbous, però han estat expulsats immediatament de la sala pels serveis de seguretat.

stats