Política 28/09/2011

Rubalcaba aplaudeix que Mas vulgui ara un impost per a les grans fortunes

El candidat socialista celebra que CiU comparteixi la mateixa idea que fa temps defensa ell. Ha anunciat que, si guanya, no tocarà les rendes del treball

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha celebrat avui l'anunci que va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, a favor d'un impost que gravi les grans fortunes. Rubalcaba ha recordat que ja fa temps que ell ho va proposar i que, aleshores, li van "dir de tot". Rubalcaba assegura que l'anunci de Mas demostra que la "idea es va assentant" i que s'imposa el "seny".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de fer aquest raonament, el candidat socialista ha donat per fet que, si ell és el nou president espanyol, tindrà els vots de CiU per aprovar el tribut per gravar les persones que més tenen perquè tornin "al carril de la solidaritat". Ha admès que ara hi ha persones amb un gran patrimoni que fan servir eines legals per escapar de pagar més impostos.

Entre els anuncis que ha fet avui, Rubalcaba ha s'ha referit a una eventual reforma de l'IRPF i ha avançat que no tocarà les rendes del treball i que farà ajustament a les del capital. L'objectiu de les reformes que va plantejant és reduir el dèficit i el deute públic però sense "lesionar els drets dels ciutadans". Ha acusat algunes comunitats autònomes governades pel PP de "traspassar línies roges", que ha identificat amb l'educació i la sanitat. Segons ha dit, després de la conferència política del PSOE d'aquest cap de setmana ve, hi haurà un programa electoral "clar que quadrarà les xifres". El seu repte, ha insistit, és anar a les urnes amb unes propostes definides i sabent com les finançarà.

stats