Política 19/07/2011

Rubalcaba calla sobre un possible avançament electoral

El candidat socialista aposta per canviar el Senat perquè "no sintonitza amb l'Estat autonòmic"

Joan Rusiñol
1 min

MadridAlfredo Pérez Rubalcaba s'ha reunit avui amb els diputats del PSOE al Congrés, els senadors i eurodiputats per explicar-los les línies mestres del seu programa electoral. Després que, a les últimes hores, hagi augmentat la pressió a tots nivells perquè Zapatero avanci les eleccions, Rubalcaba ha optat pel silenci. En la intervenció en obert (després el discurs ha seguit a porta tancada) no n'ha dit ni una paraula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat s'ha centrat a explicar les propostes que ja va fer el dia de la seva aclamació, el 9 de juliol. Avui ha posat l'accent en les dificultats que travessa Europa per la incapacitat de resoldre el segon rescat de Grècia que està contagiant l'Estat espanyol i Itàlia. "Una part del futur econòmic i polític de la UE es pot jugar d'aquí a dijous", ha dit, el dia que es reuniran els caps d'Estat i de govern de la zona euro.

Rubalcaba ha aprofitat aquest exemple per reivindicar el valor de la política enmig del pessimisme que, a parer seu, impregna la societat espanyola. "Hi ha ciutadans que dubten de la força del seu vot", ha avisat. Per això, ha reclamat als parlamentaris que repensin la relació amb els electors, que busquin forma per millorar la connexió amb els ciutadans. Ha defensat el valor de la "micropolítica", de "les formes, del dia a dia, d'allò quotidià".

Entre les propostes que no va fer el dia 9, ha reclamat una reforma del Senat perquè "no sintonitza amb l'Estat autonòmic" i ja no respon a l'objectiu inicial dels constituents. Aquesta demanda ja formava part dels acords de Santillana del Mar que els socialistes van aprovar l'any 2003 i que no s'ha portat a terme.

stats