Política 19/07/2012

Rubalcaba avisa que Rajoy tocarà ara les pensions

El líder del PSOE denuncia que les retallades portaran més recessió i més atur

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha avisat que després de les retallades que es convaliden aquest dijous al Congrés dels Diputats, la nova retallada que plantejarà el govern espanyol tocarà de ple les pensions. Segons ha dit al debat que es fa a la cambra baixa, les rebaixes de les cotitzacions socials (un punt el 2013 i un altre el 2014) tindran un impacte negatiu a la caixa de la seguretat social. "Després vindran i ens diran que hi ha un forat a la seguretat social i que cal reformar el sistema de pensions. I els direm: 'no, no i no'", ha avisat el líder socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha dit que si la prima de risc no baixa és perquè els mercats "llegeixen perfectament" els ajustos del govern Rajoy. "Els mercats saben que deprimeixen més l'economia. Saben que l'ajust condueix a més ajust i que una economia que no creix no pot pagar". Per això, ha denunciat que les retallades –aprovades sense "diàleg"– faran que l'economia espanyola caigui un 1,6% l'any que ve i que deixi un rastre dramàtic de 600.000 aturats més.

Segons ha dit, "el que s'ha publicat al BOE és la certificació de sis mesos d'errors". "Rajoy ha esmenat Rajoy", ha conclòs. Pel líder del PSOE, si el PP hagués buscat l'acord amb el principal partit de l'oposició l'ajust s'hauria fet en altres àmbits –s'hauria implantat, per exemple, un impost per a les grans fortunes– i es donaria una "imatge d'unitat" a Europa.

stats