Política 30/09/2011

Rubalcaba tanca les portes al pacte fiscal

El candidat del PSOE reivindica el model de finançament que va impulsar el conseller Castells. Diu que per ell el Corredor Mediterrani serà prioritari

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha deixat clar avui que, si ell és president, la proposta de pacte fiscal que impulsa el president Artur Mas no ho tindrà fàcil. "El concert econòmic no es pot estendre", ha sentenciat en una entrevista amb Manel Fuentes a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha reiterat que "Catalunya té el millor model de finançament que ha tingut mai" i ha demanat, un cop més, paciència perquè s'acabi de desenvolupar. Està previst per a cinc anys. És a dir, que fins d'aquí a dos anys, assegura, no s'ha de revisar. Durant aquest temps, Rubalcaba assegura que el nou model anirà aportant més diners al país per poder fer les "polítiques" que el govern de la Generalitat vulgui.

Aposta pel corredor mediterrani

El candidat socialista ha assegurat també que pel seu partit el Corredor Mediterrani és "prioritari". Ara bé, ha recordat que sense "oblidar" el corredor central, el que ha de passar per Madrid i que defensen la majoria de comunitats autònomes del PP, tret del País Valencià i Múrcia. Aquest eix pel centre de la península és "la segona prioritat" ha explicat. Ha recordat que el govern de Zapatero ha invertit més, en els pressupostos d'aquest any, per l'eix que enllaça Algesires amb França, passant per casa nostra.

En clau interna de partit, ha dit que ara no toca parlar del futur secretari general del PSOE, de la persona que haurà de rellevar a Rodríguez Zapatero. Sobre la ministra Carme Chacón, ha dit que és una persona amb una gran "projecció política", que és "molt amiga" seva i que comptarà amb ella si guanya les eleccions del 20 de novembre.

stats