Política 19/12/2011

Rubalcaba ofereix acords a Rajoy, que descarta apujar impostos i canviar la llei de jubilació

El cap de l'oposició critica les incoherències de Rajoy en política fiscal i està disposat a pactar la política europea

Ferran Casas
1 min

MadridEl cap de l'oposició, el socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, ha ofert aquesta tarda al Congrés un pacte al proper president espanyol, Mariano Rajoy, per pactar la política europea. Rubalcaba, que ha avisat que el fet que el PSOE perdés clarament el 20-N les eleccions no provoca que deixi de ser l'alternativa, ha afirmat que és possible arribar a acords per anar a l'una on es decideixin les grans qüestions econòmiques i ha ofert el PSOE per defensar-les dins el socialisme europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista, que ha ofert també acordar la reforma laboral i de les administracions públiques, ha criticat el canvi d'opinió de Rajoy en l'IVA: "Ha passat de criticar la pujada a no dir res, i ara ha acabat dient que no el tocarà", ha resumit de forma gràfica. Rubalcaba també ha criticat que es doni ajuda als bancs per acabar amb els actius tòxics.

El futur president del govern ha respòst a les acusacion de Rubalcaba sobre la degradació del mercat laboral afirmant que ell no està per la labor de canviar la llei de jubilació i que tampoc té "la intenció" d'apujar impostos. El socialista ha acusat Rajoy de no explicar d'on treurà els diners si fa desgravacions fiscals per valor de 10.000 milions d'euros i a l'hora actualitza a l'alça les pesnions. En un debat que ha estat curt, un i altre sí han exhibit sintonia en els asumptes autonòmics i en la necessitat de coordinar més les competències de l'Estat i les autonomies.

Rubalcaba ha trobat a faltar alguna referència a ETA en el discurs de Rajoy. En aquest asumpte ha ofert lleialtat i col·laboració al futur president.

stats