Política 26/11/2011

Rubalcaba reclama "unitat" interna i defensa que el seu projecte és vàlid per l'oposició

El candidat del PSOE no aclareix el seu futur polític però es dirigeix al Comitè Federal com si ja fos el cap de l'oposició. Aposta per combatre les polítiques de Rajoy des d'una posició "centrada, no despistada" i diu que el projecte "socialdemòcrata" defensat a la campanya segueix sent vigent.

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl candidat del PSOE a les passades eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha aclarit avui al Comitè Federal del partit si pensa presentar la seva candidatura a la secretaria general de la formació al Congrés del mes de febrer a Sevilla. Tot i això, ha fet un discurs en clau de futur, com si ja hagués estat investit cap de l'oposició a Rajoy. De fet, ha assegurat que el full de ruta ideològic "socialdemòcrata" i europeista que ell va traçar durant la campanya serveix per "marcar les línies i les pautes" als bancs opositors. Sobre el seu partit, ha dit que ara cal "enfortir-lo" i plantejar un procés per rellevar a Rodríguez Zapatero de la manera "més participativa" possibles. Ha sintetitzat: "Democràcia, democràcia, democràcia i després unitat i integració". L'escoltava Carme Chacón, l'altra dirigent que apareix a totes les travesses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha demanat als seus companys que segueixin les pautes del Congrés del 2000, quan va guanyar Zapatero i l'ha posat d'exemple:"Jo sóc un exponent viu de la seva capacitat d'integració", ha dit. Ell va apostar per José Bono en aquella pugna pel lideratge.

El candidat ha dit que, des de la derrota electoral, "no ha canviat cap" de les seves conviccions i ha demanat al partit que es posi mans a la feina perquè hi ha "7 milions de compromisos" que s'ha compromès a portar a la pràctica "de principi a fi". En un to gairebé institucional, ha dit que ara toca una "oposició centrada, no despistada ni desorganitzada". Ha reivindicat el seu projecte polític i ha arribat a dir que l'eslògan de campanya, "escoltar, fer, explicar" és "l'única" manera de fer política de cara al futur. Ha animat la resta del partit amb l'argument que, un cop analitzats els resultats, "no hi ha hagut una dretanització de la societat espanyola" i que, si amb les condicions actuals, el PP No ha arribat als 11 milions de vots, "no ho farà mai.

stats