Política 04/05/2015

El PP estatal no apartarà Rus de les institucions fins després del 24-M

La direcció de Madrid es resigna a mantenir-lo com a candidat a l'alcaldia de Xàtiva

Joan Rusiñol
1 min
El vicescretari general d'organització del PP, Carlos Floriano, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl PP ha fet, assegura, tot el que en aquest moment podia fer contra el president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus: suspendre'l temporalment de militància, apartar-lo de la presidència provincial del PP -que assumirà el secretari general, Vicente Betoret- i obrir-li un expedient disciplinari. És a dir, accions de portes endins del partit però mantenint-lo a les institucions. En aquest àmbit el partit no actuarà fins després de les eleccions autonòmiques i municipals del dia 24.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És a dir, que, si Rus no renuncia, serà el candidat del PP a l'alcaldia perquè la llista ja ha estat aprovada pel partit i proclamada. Fonts del carrer Génova afirmen que estan lligats de peus i mans i que no poden fer altra cosa. En aquesta situació anòmala, es limitaran a demanar el vot per al PP, malgrat que el seu número u sigui Rus, sobre qui plana l'ombra d'un presumpte cas de corrupció.

Serà passats els comicis quan els populars passaran a l'acció -si es confirma la seva implicació en aquesta presumpta trama- fent, previsiblement, que els regidors conservadors no el votin a ell com a alcalde en cas d'aconseguir la majoria i optin per un altre dels electes.

Per prendre mesures serà determinant l'expedient intern contra Rus, que tampoc no es resoldrà fins passats els comicis per manca de temps.

El vicesecretari d'Organització, Carlos Floriano, ha assegurat que el cas és "vergonyós" però ha avisat que no donaran suport ara a mocions de censura ni a l'Ajuntament ni a la Diputació perquè això seria una "impostura electoral" i un intent de "teatralitzar" la situació. Ha demanat a la resta de partits que siguin "seriosos".

stats