Política 31/08/2015

Rabell creu que la "llibertat" de Catalunya només arribarà si es fa fora el govern "odiós i corrupte" del PP

El candidat de Catalunya Sí que es Pot afirma que amb la victòria de Junts pel Sí no s'assoliria la justícia social perquè inclou CDC

Efe
2 min
Lluís Rabell, candidat de Catalunya Sí que es Pot. / ACN

L'Hospitalet de LlobregatEl candidat de Catalunya Sí que es Pot a la Generalitat, Lluís Rabell, ha avisat aquest dilluns que la "llibertat de Catalunya" només arribarà si abans s'enderroca el govern "odiós i corrupte" del PP a Espanya, i ha rebutjat que el canvi sigui possible de la mà de CDC. Ho ha afirmat durant la presentació de la llista de la confluència d'esquerres a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), la segona ciutat més poblada de Catalunya i un dels feus dels socialistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ciutat metropolitana és una de les que més immigració de la resta de l'Estat va absorbir en els anys 50 i 60, per la qual cosa Rabell ha arrencat en castellà a mig discurs: "Que cadascú parli el que vulgui i junts lluitem per la llibertat de Catalunya". En aquest sentit, l'activista veïnal ha afirmat que Catalunya és un país construït sobre les successives onades migratòries, a les quals uneix "un somni de justícia social".

Una justícia que, segons Rabell, no pot arribar de la mà de Junts pel Sí perquè la victòria de la candidatura que encapçala Raül Romeva inclouria CDC, i això la converteix 'de facto' en una proposta continuista de les polítiques de l'actual Govern. "Hi ha hagut connivència entre els que han governat i els corruptors", ha sostingut Rabell, que ha dit que "ningú pot imaginar" que les donacions que rebia la fundació convergent CatDem –que ha xifrat en més d'un milió d'euros anuals– eren "a canvi de res".

Rabell també ha arremès contra el govern del PP, al qual veu assetjat per tantes trames de corrupció "que al final no se sap qui pertany a qui". "En el nostre govern les constructores pagaran impostos, però no comissions", ha afirmat Rabell, que ha intervingut al costat del número cinc de la candidatura, Albano Dante Fachin, que ha rememorat la lluita activista en defensa de la sanitat a l'Hospital de Bellvitge. "No només ens hem queixat, sinó que hem après que les coses es poden fer d'una altra manera. Ara volem posar en pràctica allò que hem après", ha recalcat Albano Dante.

stats