Política 10/12/2016

Rabell, sobre la cimera del referèndum: "En principi hi serem, no plantegem línies vermelles"

Catalunya Sí que es Pot demana al Govern que concreti els termes de la trobada per acabar de decidir si hi assistirà. Ciutadans titlla la formació d'esquerres de "tonto útil" de l'independentisme

Acn
2 min
El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va exigir al Govern desmarcar-se del manifest del Grup Koiné per “racista i fonamentalista cultural”.

BarcelonaLluís Rabell assistirà a la cimera pel referèndum convocada pel president Carles Puigdemont. Així ho ha anunciat aquest dissabte el cap de files de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, el qual, en declaracions a l'ACN, ha assegurat que "en principi" la coalició d'esquerres assistirà a la primera trobada per la consulta prevista per al dia 23 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, ha demanat al Govern que concreti els termes de la trobada per acabar de decidir si hi assistiran. "No tenim línies vermelles per ser-hi o no. Depèn de com sigui la convocatòria, veurem qui hi va, què proposem o quina importància i abast té la reunió", ha explicat en declaracions a l'ACN.

Una nova data clau: la cimera del dia 23 de desembreRabell tampoc s'ha estalviat les crítiques, però, a les formes de convocar la cimera. Catalunya Sí que es Pot encara no ha rebut la invitació per formar part de la trobada i per això Rabell ha lamentat haver-se'n assabentat a través dels mitjans de comunicació. També ha opinat que la cimera "sembla una moneda de canvi pel suport de la CUP a uns pressupostos molt poc socials".

Per la seva banda, el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha considerat que la cimera serà l'autèntica mostra de diàleg institucional, en contraposició al que ofereix l'Estat. "Diàleg no és només parlar amb els que pensen com tu i portar gent als tribunals", ha dit en al·lusió a la Moncloa. "La cimera del 23 de desembre és 'diàleg' amb tots aquells que creuen en la democràcia i en la participació", ha afegit. Bosch ha fet aquestes declaracions a Sarrià, en el tret de la sortida de la campanya 'La República que farem a Barcelona', amb la presència d'11 parades repartides pels 10 districtes de la ciutat.

Crítiques de C's

Ciutadans ha criticat la decisió de Rabell de participar en la cimera. El secretari general de C's, Matías Alonso, ha dit aquest dissabte que Catalunya Sí que es Pot es converteix en "el tonto útil" de l'independentisme sumant-se a la trobada per la consulta del 23 de desembre. "Tenen la visió que el federalisme serveix per a qualsevol cosa, encara que es vulgui trencar Espanya", ha etzibat. En aquesta línia, ha afegit que "no té sentit" acceptar "el bucle continu entorn del 9-N".

stats