Política 16/12/2014

Rajoy creu que CiU i ERC pactaran els pressupostos per evitar precipitar unes anticipades

El president espanyol tornarà a viatjar a Catalunya el gener. Fonts de l'executiu recorden que ha estat per terres catalanes 117 fins a 117 cops l'última dècada

Acn
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, veu factible un acord entre CiU i ERC pels pressupostos de la Generalitat per al 2015. Considera que respondria a una estratègia per dilatar el temps i demorar les eleccions, ha assenyalat en una conversa informal amb periodistes durant la copa de Nadal organitzada per la Moncloa. Rajoy també ha apuntat que no ha parlat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, des d'abans del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a unes eleccions anticipades a Catalunya, Rajoy ha apuntat que ara per ara no té cap imput que li permeti assegurar que tindran lloc o no, però ha assegurat que els contactes entre CiU i ERC per aprovar els pressupostos li semblen una estratègia per dilatar les eleccions.

117 cop a Catalunya l'última dècada

També ha situat la qüestió catalana com un dels principals problemes d'aquest tram final del seu mandat, i ha reiterat que té intenció de viatjar de nou a Catalunya al gener. Fonts del seu equip recorden que el president espanyol ha estat 117 vegades a Catalunya en els últims 10 anys, 17 des que és president.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, també ha fet referència a la qüestió catalana en les seves converses amb els periodistes i ha apuntat que la relació amb la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega es manté, tot i que no té la mateixa intensitat que fa alguns mesos.

En aquest sentit, ha apuntat que el govern espanyol ha estudiat totes i cadascuna de les 23 propostes que el president de la Generalitat va plantejar a Mariano Rajoy a la seva última reunió a La Moncloa, tot i que té la sensació que la Generalitat no està interessada en que s'acabin concretant. En tot cas ha apuntat que els ministeris estan treballant amb normalitat amb la Generalitat.

stats