Política 16/01/2012

Rajoy escriu sobre Fraga: "L'amor per Espanya, la passió per la llibertat"

El president del govern espanyol publica en diversos diaris un article en record de l'exministre de Franco i fundador d'Aliança Popular. Hi assegura que "la immensa majoria dels espanyols saben amb quina generositat serà jutjat Manuel Fraga per la història"

Ara
2 min
Manuel Fraga Iribarne

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, homenatja Manuel Fraga, l'exministre de Franco fundador del seu partit, en un article que publica aquest dilluns El País, El Mundo, La Vanguardia i La Razón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el text, titulat L'amor per Espanya, la passió per la llibertat, Rajoy repassa la trajectòria de Fraga sense esmentar Franco ni utilitzar les paraules franquisme o dictadura, que substitueix per l'expressió "temps difícils". Recorda, per exemple, que Fraga va ser un "jove ministre d'Informació i Turisme que, en temps difícils, va aconseguir projectar al món la imatge d'una Espanya que es despertava a poc a poc a la modernitat".

Pel que fa a la seva trajectòria, que li ha permès ser ministre d'una dictadura i posteriorment pare de la Constitució i president d'una comunitat autònoma durant la democràcia, Rajoy troba que "en l'itinerari vital de Manuel Fraga s'hi troben els esforços i fites de gairebé un segle de la historia d'Espanya". "Coneixedor de quatre règims diferents i del dolor d'una Guerra Civil, la seva figura resumeix com poques altres el recorregut de la nació cap a la construcció d'un país de llibertats", afegeix el president espanyol.

"Per això, a l'hora de la seva mort, són tants i tants els espanyols de bé que ploren la desaparició d'un home que sempre va actuar guiat per dos principis: un intens amor per Espanya i per la seva terra gallega i la noble visió de l'activitat política com a servei públic", continua Rajoy.

La seva conclusió és que avui una "immensa majoria d'espanyols" se senten agraïts a la família de Fraga per haver-lo cuidat tan bé els darrers anys. I aquests mateixos espanyols saben "amb quina generositat serà jutjat Manuel Fraga per la història".

stats