Política 25/02/2016

Rajoy demana a Rivera que no li "prengui el pèl"

El PP accepta reunir-se amb C's i el PSOE un cop "fracassi" la investidura de Sánchez, el 7 de març

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El líder del PP al fórum La Razón de Mariano Rajoy

MadridMariano Rajoy continua expulsant-se les pressions perquè s'abstinguin en la investidura de Pedro Sánchez. Durant un fòrum del diari 'La Razón', el president en funcions del govern espanyol ha reiterat que votaran 'no' al líder del PSOE la setmana que ve. "El PP no està per fer d'actor secundari d'un sainet que té com a horitzó una nova campanya electoral", ha assegurat després que aquest matí el líder de C's, Albert Rivera, li demanés per carta una reunió abans del debat d'investidura per demanar que se sumi a l'acord amb el PSOE. "Jo em reuniré amb ell les vegades que calgui, però que no em prengui el pèl", li ha respost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PP no està per firmar contractes d'adhesió a pactes que han cuinat a la seva esquena", ha afegit en aquest sentit. El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha informat que han acceptat la petició del partit taronja, però que l'han citat pel 7 de març, dos dies després del segon debat d'investidura de Sánchez, en què està previst que fracassi si Podem o el PP no recapitulen. El partit de Pablo Iglesias va aixecar-se dimecres a la tarda de la taula de negociacions, després de saber els detalls de l'acord entre PSOE i C's.

Per a Rajoy, l'acord segellat entre Sánchez i Rivera és un "insult a la intel·ligència". Amb un to ofès, ha titllat el líder socialista de "sectari" per haver exclòs el seu partit de les negociacions igual que als "independentistes" i als "proetarres". "Amb el PP no comptin per a pantomimes d'aquest calibre", ha conclòs elevant el to.

Rajoy no acostuma a utilitzar paraules gruixudes ni a posar el dit a la nafra en discrepàncies internes dins del PSOE. Però aquest dijous ha apel·lat als 'barons' socialistes que veuen amb mals ulls la proposta de suprimir les diputacions.

Preguntat de nou sobre si serà el candidat del PP si hi ha anticipades, Rajoy ha assegurat que "està disposat a donar la batalla", ironitzant sobre tots els que el donen per amortitzat.

stats