Política 23/11/2016

Rajoy, visiblement afectat per la mort de Barberá: "Això es fa molt dur"

El president del govern espanyol va parlar amb l'exalcaldessa abans que declarés al Suprem

Dani Sánchez Ugart
1 min
Rajoy, durant el minut de silenci.

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha lamentat aquest dimecres la mort de Rita Barberá, amb qui, ha dit, va parlar "fa escasses dates", pels volts de la seva declaració al Tribunal Suprem de dilluns. "Estem enormement afectats", ha assegurat al passadís del Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha afirmat que Barberá "va ser una gran alcaldessa" i ha transmès a la seva família "el nostre sentiment i pesar des de la direcció del partit".

Rajoy ha destacat que Barberá va "dedicar la seva vida a València i al PP", i ha insistit: "La vaig conèixer als anys 80, i realment això es fa molt dur", ha dit visiblement afectat després de participar a la sessió de control al govern.

Barberá i Rajoy es van conèixer en la dècada dels 80 a València, segons ha recordat el mateix president espanyol. La relació entre tots dos va ser molt estreta, i Barberá va ser una de les avaladores de Rajoy en el seu lideratge del partit.

Recentment, el president del PP havia decidit expulsar-la de la militància per la seva presumpta implicació en el cas de finançament il·legal i blanquejament de diners del partit a València, tot i que Barberá havia mantingut l'escó al Senat.

stats