ELECCIONS ESPANYOLES
Política 01/08/2011

Rajoy i Rubalcaba, sense vacances

Mariano Rajoy, Alfredo Pérez-Rubalcaba i els seus respectius equips de campanya renuncien a les vacances per preparar l'artilleria electoral de cara a la batalla del 20-N

Miquel Codolar
2 min
Rajoy es quedaria a tocar de la majoria absoluta segons els sondejos / EFE

MadridMariano Rajoy, Alfredo Pérez Rubalcaba i els seus equips de campanya han decidit renunciar a les vacances per centrar-se en les eleccions del 20 de novembre. Rubalcaba tenia previst marxar tot l'agost, però finalment ho reduirà a "un cap de setmana llarg" a Astúries, segons ha explicat el vicecoordinador del comitè electoral del PSOE, Antonio Hernando, que no s'ha estat de dir que ell també s'ha quedat sense dies de lleure. Rajoy preveia passar la major part del mes d'agost a Galícia, però el vicesecretari general del PP, Esteban González Pons, ha indicat avui que el líder del PP "estarà actiu tot el mes d'agost" per preparar la campanya i acabar d'escriure les seves memòries titulades "En confiança", que vol publicar el 6 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les primeres decisions dels comitès electorals del PSOE i el PP ha estat contraprogramar les rodes de premsa per donar comptes de la seva primera reunió oficial de manera que s'han retardat fins que han començat prop de les dues del migdia. Hernando i González Pons han començat a escriure l'índex de debats per aquest estiu. Sobre la demanda de Duran i Lleida de celebrar un debat a tres, Hernando ha defensat que "quants més debats hi hagi millor", que estan "oberts a tot", i que no descarta un debat també amb CiU. Però tampoc en descarta un amb IU. Ha donat a entendre que espera que el PP, que encara no s'hi ha pronunciat, sigui qui hi posi traves.

Ha començat també una cursa a la xarxa per fer participar als ciutadans en una pluja d'idees per elaborar els programes electorals. Per això el PSOE inaugurarà el primer dia de setembre una web que portarà el nom de "diàlegs en xarxa" per fer la competència al "jo canviaria" que el PP ja ha activat. Ambdós partits també celebraran fòrums durant el setembre. El PP en farà quatre; sobre ocupació, pimes, ajuntaments i educació. El PSOE ha explicat que en celebrarà tres; sobre els autònoms, els emprenedors i el desenvolupament sostenible.

Els retrets mutus també reclamen protagonisme. Rubalcaba va dir que és el líder del PSOE i Hernando avui ho ha repetit afirmant que "el lideratge del PSOE ara és de Rubalcaba". González Pons ha criticat que "cap líder de veritat va per allà dient que ho és". El dirigent popular ha assegurat que farà una campanya "moderada", però no s'ha estat de donar per fet que la de Rubalcaba sigui "d'insults, trampes i espies". Demà sabrem com rebat les acusacions el candidat socialista, que viatjarà a Ginebra per parlar de l'atur amb el director general de l'Organització Internacional del Treball (OIT).

stats