POLÍTICA
Política 10/02/2012

Rajoy i Rubalcaba es reuniran dimecres per primera vegada a la Moncloa

Analitzaran la renovació pendent del Tribunal Constitucional, el Defensor del Poble espanyol o el Tribunal de Comptes, a més del president de RTVE i les reformes econòmiques

Efe
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reunirà dimecres a la Moncloa amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en la que serà la seva primera entrevista des que tots dos ocupen les actuals responsabilitats. Segons han informat fonts de l'Executiu i del PSOE, la cita s'ha fixat per a les 13.30. Rajoy i Rubalcaba, que van tancar dijous aquesta trobada en una conversa telefònica, analitzaran la renovació pendent de nombrosos òrgans constitucionals, com el Tribunal Constitucional, el Defensor del Poble espanyol o el Tribunal de Comptes, i podrien negociar també el nomenament d'un president per a RTVE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la taula hi haurà també les reformes econòmiques dissenyades per l'Executiu, entre elles la laboral que aquest divendres aprova el Consell de Ministres. Tots dos han mostrat aquest dimecres al ple del Congrés la seva disposició a estudiar el projecte de llei d'estabilitat pressupostària, ja que, tot i que el Govern considera que respecta de manera escrupolosa el pacte subscrit al seu dia amb el PSOE, els socialistes han amenaçat de votar en contra perquè creuen que fixar el dèficit zero infringeix aquest acord.

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, havia avançat que Rajoy es reuniria de manera "immediata" amb el secretari general que els socialistes triessin en el seu congrés federal, conclave que es va celebrar el cap de setmana a Sevilla i en el que va ser Rubalcaba va resultar vencedor. L'executiu vol "com més aviat millor" un acord amb el PSOE per renovar els òrgans constitucionals, un procés que exigeix que populars i socialistes consensuïn noms perquè no és suficient la majoria absoluta del PP per aprovar-los.

En la seva primera roda de premsa després de ser designat secretari general del PSOE, Rubalcaba va destacar també que una de les seves primeres iniciatives seria demanar una reunió a Rajoy per transmetre-li que farà una oposició responsable, però també per mostrar la seva discrepància amb la política econòmica i els ajustos socials.

stats