CAMPANYA
Política 01/12/2010

Rajoy anuncia que tindrà “una presència a Catalunya molt habitual”

El president del partit conservador assegura que mai es va oposar a l'emissió de bons, després que el Govern valencià hagi anunciat la mesura

Roger Tugas
1 min
Mariano Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho han presidit una reunió del Comitè Executiu i Junta Directiva del PP català a Barcelona.

BarcelonaEl president del PP, Mariano Rajoy, va implicar-se a fons en la recent campanya electoral en què el PP de Catalunya ha tret els millors resultats de la seva història en uns comicis nacionals. Tanmateix, el líder conservador no en té prou i assegura que, de cara a les municipals i les estatals, els conservadors volen “seguir creixent” i, per aquest motiu, Rajoy va anunciar ahir que a partir d'ara tindrà “una presència a Catalunya molt habitual” per donar a conèixer el seu projecte polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent estatal va desplaçar-se ahir a Barcelona per felicitar la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, pels 18 diputats aconseguits diumenge passat, amb el mèrit afegit que portava “poc temps en el càrrec”, tan sols dos anys. En la seva intervenció posterior davant dels mitjans, Rajoy es va contradir en relació amb la idoneïtat d'emetre bons per part de governs autonòmics, després que el Govern valencià –governat pel PP– hagi anunciat que adoptarà aquesta mesura. El líder popular va assegurar que no s'hi ha oposat mai, malgrat que, quan la Generalitat en va emetre, va mostrar-s'hi molt bel·ligerant.

De la mateixa manera, el líder conservador ha assegurat que està d'acord amb algunes de les mesures econòmic del paquet que està preparant l'executiu espanyol, com les ajudes a les pimes i els autònoms, però que el que ara cal és un pla de política econòmica i no iniciatives parcials “cada dos mesos”, i reformes estructurals. Igualment, ha criticat les noves “retallades socials” de Zapatero, com l'eliminació de les ajudes als desocupats sense prestació. Finalment, Rajoy li ha reclamat al president espanyol que expliqui bé la seva absència a la cimera iberoamericana.

stats