Política 04/11/2016

Pocs canvis al govern espanyol: ofereix "diàleg" a Catalunya, però avisa que "la policia farà complir les sentències"

El nou portaveu, Méndez de Vigo, anuncia que Rajoy es reunirà amb Puigdemont si aquest hi va "sense línies vermelles"

Dani Sánchez Ugart / Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Rajoy accepta reunir-se amb Puigdemont si hi va "sense línies vermelles"

MadridPocs canvis de discurs a la Moncloa. El flamant portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha mantingut aquest divendres la mateixa línia que la seva predecessora, Soraya Sáenz de Santamaría, i ha aprofitat la detenció de l'alcaldessa de Berga per afirmar que "les sentències cal complir-les i, si no es compleixen, el normal és que sigui la policia qui les faci complir". "Cal escandalitzar-se per no complir la llei", ha afirmat el portaveu espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, acceptarà la reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però només si aquest hi va "sense línies vermelles", segons Méndez de Vigo. Després de la primera reunió del consell de ministres del nou gabinet de Rajoy, Méndez de Vigo ha fixat les prioritats del nou executiu i s'ha mostrat obert al "diàleg" amb Catalunya, que "sempre és bo".

El portaveu del govern ha defugit definir quina serà la línia d'actuació del nou executiu respecte al procés català, i s'ha limitat a recordar el compromís de Rajoy de convocar una conferència de presidents al Senat per abordar el finançament autonòmic, en la qual Puigdemont no participarà.

Méndez de Vigo, que s'ha referit al Govern català amb la forma castellana "Generalidad", ha apostat per "tendir ponts" amb Catalunya i ha precisat que "quan l'agenda ho permeti" es fixarà la data per a la reunió entre els dos presidents.

Defensa de la continuïtat

Méndez de Vigo ha justificat el govern continuista que ha nomenat Rajoy i ha considerat que els resultats de l'anterior executiu són bons, i que això justifica mantenir la majoria de noms, especialment en l'àrea econòmica.

stats