Política 13/01/2016

Rajoy avisa que fa analitzar la fórmula utilitzada per Puigdemont per prendre possessió del càrrec

El líder del PP assegura que els serveis jurídics estan estudiant "qualsevol pas que no compleixi amb la legalitat vigent", mentre Iceta titlla d'"absurda" la polèmica

Mariona Fornells I Ferrer
1 min
Mariano Rajoy, avui, votant en la primera sessió del Congrés per elegir el president de la cambra, Patxi López / EFE

MadridLa fórmula que va utilitzar dimarts Carles Puigdemont en prometre el càrrec com a nou president de la Generalitat, en la qual va obviar la Constitució i el rei, encara cueja a Madrid. D'aquesta manera, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dimecres que pensa "deixar passar ni una" a l'executiu català, i fins i tot ha assegurat que els serveis jurídics estan estudiant "qualsevol pas que no compleixi amb la legalitat vigent", en relació amb les paraules usades per Puigdemont en la cerimònia de presa de possessió del càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, el líder del PP ha afirmat que, de moment, no té previst reunir-se amb Puigdemont.

Clica aquí per saber què pensen els experts de la legalitat de la fórmula de Puigdemont per prendre possessióEn una entrevista a Catalunya Ràdio, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha restat importància a la forma amb què Puigdemont va prometre el càrrec en l'acte de presa de possessió i ha titllat d'"absurda" la polèmica que s'ha generat. A més, ha recordat que es tracta d'un acte de "pur formalisme" i que per ser diputat o arribar a l'alcaldia de Girona, Puigdemont ja ha jurat la Constitució diverses ocasions. Iceta sí que ha alertat, però, que esperarà als fets. "Si se situessin fora de la legalitat, aleshores sí, atengui vostè a les conseqüències", ha dit.

stats