CONVENCIÓ AUTONÒMICA DEL PP
Política 05/03/2011

Rajoy promet alinear les autonomies perquè "Espanya es faci realitat a cada racó del territori"

Pel president popular, les autonomies "no són vagons" sinó "locomotores que empenyen alhora" i que "només han de competir per veure qui beneficia més el conjunt"

Acn
3 min
Assalt a la manxa El feu socialista de Castella-la Manxa és el gran objectiu del PP en les pròximes eleccions autonòmiques. Rajoy es bolcarà amb De Cospedal.

PalmaEl líder del PP, Mariano Rajoy, ha desgranat aquest dissabte a Palma el programa marc de la seva formació per a els eleccions autonòmiques i locals del 22-M, i ha refermat la seva aposta per alinear les autonomies en favor de "l'interès comú" i perquè "Espanya es faci realitat a cada racó del territori". Segons Rajoy, la raó de ser de l'Estat autonòmic és "servir millor el que és de tots i no desmuntar el que és comú perquè només sigui d'uns quants". En aquest context, ha apostat per reduir i simplificar les normatives autonòmiques i per aplicar autèntiques receptes d'austeritat a totes les administracions públiques. Rajoy ha fet aquestes manifestacions a la clausura de la convenció on el PP ha presentat les bases d'un projecte que "és el mateix per a tot Espanya" i que aposta per la unitat "de tots els espanyols". Segons el líder del PP, les CCAA "no són vagons" sinó "locomotores que empenyen alhora" i que "només han de competir per veure qui beneficia més el conjunt". "Mai les volem enfrontades, sinó treballant entre sí unes amb les altres pel bé propi i per l'interès comú, perquè sense interès comú no hi ha bé possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, ha afirmat, són les CCAA les que "han de començar a preparar el camí perquè les polítiques que impulsarà el govern de la nació siguin molt eficaces en poc temps". Segons Rajoy, en un context com l'actual en què pugen els tipus d'interès i mana un "govern desnortat", "ja no tenim temps i no es pot esperar a les eleccions generals". "Cal començar ja i aquest és el nostre repte", ha dit en referència a les 13 CCAA on el PP opta a guanyar les eleccions.

Promet una simplificació de normes autonòmiques

Rajoy ha promès que "ajudarà els ciutadans" mitjançant "una política econòmica seriosa" i "austera" que "tracti amb respecte els diners dels contribuents" i redueixi "despeses supèrflues" i la multitud d'organismes públics, assessors, personal de confiança i alts càrrecs."Es pot fer i ho farem", ha dit. En aquest context ha assegurat que si es vol crear ocupació "cal fer una revisió i una simplificació de tota la normativa autonòmica i central perquè sobren lleis, decrets i reglaments". Com a exemple ha recordat que l'any passat es van emetre 875.000 pàgines de butlletins oficials autonòmics.

Menys regulacions, menys prohibicions i més llibertat

Rajoy ha ofert a Palma la vessant més liberal de la seva política i ha apostat per un Estat amb "menys regulació, menys imposicions, menys prohibicions i més llibertat". Referències a les últimes iniciatives del govern espanyol en matèria energètica i a la "mala gestió" del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que "ha enganyat els espanyols".

"Necessitem poques lleis que s'entenguin, que siguin raonables i sobretot que es compleixin i que no es canviïn cada mitja hora", ha dit Rajoy, que ha recordat que els impostos també han de ser "raonables i sensats" i han de servir per "ajudar l'emprenedor". Per això ha reiterat des de Mallorca el seu compromís de rebaixar l'IVA del sector del turisme al 4%. En aquest context, també ha qualificat de "vergonyós" que l'administració no pagui els proveïdors i ha assegurat que els crèdits ICO per als ajuntaments han de tenir com a únic objectiu que paguin el que deuen.

En favor de les nuclears

El líder del PP també ha qualificat de "desoladores" les últimes mesures que ha adoptat el govern per estalviar energia i ha afirmat que demostren "els enormes errors comesos en política energètica en els últims anys", perquè mentre que el rebut de la llum ha augmentat un 40% ha crescut el deute amb les elèctriques i "set dies més d'improvisació no taparan set anys d'errors en política energètica". Per aquest motiu ha defensat l'energia nuclear, "més barata i neta".

stats