Política 29/08/2015

Rajoy avalarà un govern alternatiu al de Mas, encara que el PP no el lideri

Ara
1 min

BarcelonaLes enquestes, de moment encara amb comptagotes, diuen que el PP de Xavier García Albiol no liderarà el bloc unionista el 27 de setembre. Si els sondejos no l’erren, Ciutadans (C’s) serà la primera força no sobiranista al Parlament. Els populars intenten fer-se un lloc buscant la polarització amb Junts pel Sí i els partits d’esquerra, deixant de banda el cos a cos amb C’s. La direcció estatal dels conservadors ja ha deixat clar que avalaran qualsevol govern a Catalunya que tingui com a prioritat “la unitat d’Espanya”, encara que el seu candidat, l’exalcalde de Badalona, no el presideixi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicesecretari general de comunicació del PP, Pablo Casado, va posar d’exemple, en una entrevista a Efe, el precedent basc, en què la formació va facilitar la investidura del socialista Patxi López com a lehendakari per allunyar el PNB de Juan José Ibarretxe del poder.

De fet, aquest esquema serveix als populars per exigir al PSC de Miquel Iceta -com també fa l’aspirant de C’s, Inés Arrimadas- que torni als “orígens”, que identifica amb un “socialisme nacional” espanyol, i deixi de “festejar” amb el sobiranisme, malgrat que el PSC hagi prescindit de la consulta al programa electoral per al 27-S. Les paraules de Casado, burxant en les tensions que han sacsejat els seus adversaris polítics, tenen com a rerefons el clima preelectoral també a Madrid, amb les generals a l’horitzó.

stats