Política 12/03/2014

Rajoy presumeix d'haver-se pres "seriosament" la lluita contra la corrupció

Acusa els socialistes de voler derogar la nova llei educativa per "immobilisme"

Joan Rusiñol
1 min
Mariano Rajoy i Alberto Ruiz-Gallardón avui al Congrés dels Diputats. / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tret pit aquest dimecres de les mesures que ha posat en marxa per lluitar contra la corrupció. Responent a una pregunta parlamentària d'UPyD, ha afirmat que el seu executiu s'ha pres "seriosament aquest assumpte". Per això, ha recordat que al debat de política general del 2013 va prometre un paquet de reformes legislatives que ja ha fet arribar a la cambra per a la seva tramitació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy també ha convidat els grups polítics a fer les propostes que creguin necessàries en una reunió que ha convocat la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

A la sessió de control al Congrés, Rajoy ha defensat la nova llei d'educació del ministre José Ignacio Wert. Ha dit que està pensada per millorar la qualitat a les aules i lluitar contra les elevades taxes d'abandonament escolar i d'atur juvenil. Ha acusat el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de voler derogar-la si guanya les eleccions l'any que ve per "immobilisme" ideològic.

Rubalcaba, en canvi, ha carregat contra el PP per "aprofitar la crisi per atacar l'educació" i ha censurat amb duresa el calendari d'aplicació previst pel ministeri. Creu que ho fa amb "pressa" per por d'una victòria de les esquerres el 2015.

stats