Política 19/09/2011

Rajoy, per reivindicar l'optimisme: "Espanya té espanyols i això és una cosa molt seriosa"

Presenta el seu llibre "En confianza" de manera desenfadada envoltat d'empresaris i polítics. Ha dit que no critica ningú, tot i que en tenia ganes, abans de d'afirmar que va estudiar al mateix col·legi que Zapatero, però amb resultats diferents. Ha acabat la presentació afirmant que "a uns els agrado més, a uns altres menys, i als altres gens, espero que no siguin gaires".

Miquel Codolar
2 min

MadridEl candidat del PP a les eleccions espanyoles, Mariano Rajoy, ha presentat el seu llibre dient que "aquest és un llibre a favor de Mariano Rajoy, perquè cal fer justícia de tant en tant". Ha dit que al llibre 'En confianza' no parla malament de ningú ni posa "el dit a l'ull a cap component de l'Espanya plural". El candidat popular ha reivindicat els motius per "l'optimisme", posant l'accent en els ciutadans:"Espanya té espanyols i això és una cosa molt seriosa", ha dit. Ha reconegut que no li han faltat ganes de criticar, però ha intentat no fer-ho. Tot i això, ha reconegut que hi parlava una vegada de Rubalcaba, perquè "els seus mètodes són inqüestionables" i a Zapatero, "sempre educadament i amb efecte", tot i que ha indicat que van estudiar al mateix col·legi, "però amb resultats diferents".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha exposat que "escriure un llibre no és fàcil, almenys per a mi, perquè obliga a prendre moltes decisions" i també "és difícil decidir com es tracten a les persones". Ha indicat que la seva "pretensió" ha estat "explicar una petita part de la meva vida, la més presentable, i dono la meva visió sobre el que ha passat, el que passa i el que passarà". Ha avisat que al llibre no hi ha cap concreció, només apunta "algunes idees sobre el que s'ha de fer". Ha dit que "Espanya no és Madrid ni Barcelona ni tan sols el meu poble" per fer una defensa al diàleg amb els que pensen diferent. De fet, ha reiterat que vol ser un president "moderat", que aposti per la "concòrida" i ha acusat el PSOE de trencar "consensos" essencials. Ha acabat la presentació afirmant que "a uns els agrado més, a uns altres menys, i als altres gens, espero que no siguin gaires".

Entre els assistents a la presentació del llibre 'En confianza' hi ha empresaris com José Manuel Entrecanales, Enrique Cerezo, Luis Rivero, Juan Miguel Villar Mir, Tita Cervera o Esther Koplowitz. També hi han anat líders autonòmics del PP com el valencià Alberto Fabra, el murcià Ramón Luis Valcárcel, l'extremeny José Antonio Monago o el basc Antonio Basagoiti. L'expresident José María Aznar i Ana Botella també han assistit a l'acte, com Ángel Acebes o Pío Cabanillas. El llibre ha estat presentat per una voluntària social, una emprenedora i una consultora de medi ambient.

stats