Política 26/01/2015

Rajoy: "A les nacions on hi ha més riquesa i benestar hi governen els partits tradicionals"

El president del govern espanyol afirma a Telecinco que en altres formacions "hi ha cabdills i són extremistes", en relació a Podem o Syriza

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant l'entrevista a Telecino / ARA

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que "a les nacions on hi ha més riquesa i més benestar hi governen els partits tradicionals". Posant els exemples dels EUA, la Gran Bretanya, França i Alemanya, Rajoy ha afirmat que "són els partits tradicionals els que han fet gran Europa". Amb aquestes paraules el cap de l'executiu espanyol es referia a Syriza o el Front Nacional de França, a qui ha citat pel nom, però també a Podem, ja que el periodista li preguntava per l'efecte grec a Espanya. "En altres formacions hi ha cabdills i són partits extremistes", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Telecinco, Rajoy s'ha mostrat "tranquil" que Grècia es "mantindrà" a l'euro, i ha dit que està "absolutament convençut" que el país hel·lènic "complirà els compromisos que tenia". En aquest sentit, ha recordat que Alexis Tsipras "substitueix un govern que en nom de Grècia va prendre uns compromisos" que ara haurà de complir, perquè si no, ha dit, "és impossible que Europa tiri endavant".

Sobre Bárcenas: "Ni coneixia ni he rebut res"

"Ni coneixia ni he rebut res". Així ha volgut desmentir Rajoy a l'extresorer del seu partit Luis Bárcenas, que va afirmar que el president coneixia l'existència de la caixa B del PP. Rajoy s'ha mostrat partidari de "castigar els que estan immersos en casos de corrupció" i ha afirmat que "prendrà totes les mesures per prevenir que això no torni a passar". El cap de l'executiu espanyol ha recordat que ha estat al Congrés i al Senat per donar explicacions sobre Bárcenas. "Jo em nego a estar tot el dia a debatre amb el senyor Bárcenas", ha sentenciat.

stats