Política 19/04/2015

Rajoy admet que l’escàndol “afecta especialment” el seu partit

Ara
1 min

BarcelonaDes que dimarts va esclatar el cas Rato, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, havia guardat silenci. Fins ahir. En un acte de precampanya a Múrcia, Rajoy va admetre que el presumpte frau fiscal de l’exvicepresident del govern de José María Aznar “afecta especialment” el PP, ja que Rodrigo Rato ha sigut “un dels actius més importants” del partit. Però malgrat que no va ocultar la commoció que la notícia ha causat al PP, Rajoy va reivindicar l’amnistia fiscal que va impulsar el seu govern. Segons va dir, el cas Rato “no té absolutament res a veure” amb el procés de regularització fiscal del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, sinó que es deriva d’“actuacions normals” de l’Agència Tributària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, va recordar que la lluita contra el frau fiscal “ha tingut els millors resultats” els últims quatre anys, amb l’aflorament de “més de 100.000 milions d’euros”, uns diners que abans eren “bases imposables desconegudes” que, per tant, no pagaven impostos.

Sense acceptar preguntes dels periodistes, Rajoy va remarcar que tothom és “exactament igual davant la llei”, i va deixar en mans de la justícia la investigació a Rato per suposat blanqueig de capitals, alçament de béns i frau. A més, va desitjar que “mai més” es tornin a produir casos d’evasió fiscal.

stats