Política 22/03/2011

Rajoy critica la falta de lideratge i d'estratègia de la intervenció a Líbia

El líder del PP dóna suport a la participació de l'Estat en l'operació militar que "ha decidit dur a terme el senyor Rodríguez Zapatero"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl líder del PP, Mariano Rajoy, ha donat suport a la participació de l'Estat en la intervenció de Líbia tot i que ha criticat alguns aspectes de l'operació. Ha alertat de les "enormes dificultats" i ha recordat que "la massacre de musulmans bosnis de Srebrenica va tenir lloc sota una zona d'exclusió aèria". Ha indicat que l'objectiu de la missió "no inclou la substitució del règim de Gaddafi" i s'ha preguntat si "sabem què pretenen les forces rebels més enllà d'acabar amb el coronel Gaddafi?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha criticat que "la coordinació i el lideratge no estan clars" i ha afegit que "seria necessari conèixer qui porta el comandament i el control de l'operació en aquests moments i en el futur". Considera que "seria fonamental que tots sabéssim què ens espera en relació amb l'objectiu final que es persegueix" perquè "no està clar que aquesta operació desemboqui necessàriament" en l'abandonament del poder de Gaddafi. "I si això passa, què farà la coalició?", s'ha preguntat. Finalment, s'ha preguntat si s'ha previst una "estratègia de sortida".

Rajoy ha destacat que la decisió ha estat del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i que el Congrés donarà suport a una mesura que ja s'ha pres. Ha criticat també que "s'ha retardat de manera lamentable" la intervenció "per a tots excepte per al tirà". Ha justificat la posició del seu partit a favor de la intervenció perquè "per sobre de grans paraules com la no-ingerència, el multiculturalisme, la multilateralitat i el diàleg de civilitzacions hi ha qüestions prèvies inviolables i que constitueixen el prerequisit, i parlo de la llibertat i igualtat de drets".

stats