Política 10/03/2016

Rajoy es nega a sotmetre's al control del Congrés mentre estigui en funcions

Evita comparèixer per explicar l'acord de la UE per retornar els refugiats a Turquia

Ara
1 min
Rajoy, durant la intervenció al Congrés / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no pensa tornar a donar explicacions al Congrés si no és investit de nou president. El secretari d'estat de relacions amb Les Corts, José Luis Ayllón, ha explicat avui que l'executiu no té intenció de comparèixer al Congrés, una decisió que ha justificat al·legant que no pot fer-ho en estar en funcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ayllón ha argumentat que el govern espanyol "no es pot sotmetre a les iniciatives de control per part d'una cambra que no ha atorgat la seva confiança al govern en funcions", i ha avisat a l'oposició que, si no estan d'acord amb la decisió de l'executiu, poden recórrer a la via judicial.

Amb aquesta decisió Rajoy descarta assistir al Congrés per donar explicacions sobre l'última cimera europea, on es va tractar el retorn dels refugiats a Turquia. També s'evitarà la compareixença del ministre de Defensa, Pedro Morenés. Ayllón ja ha avançat que respondran amb aquest argument a qualsevol petició de control que es faci.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha considerat "insòlita" la decisió del govern espanyol, i ha avisat que Rajoy no pot pretendre tenir menys control ara que està en funcions. El dirigent socialista ha criticat especialment que el president del govern espanyol esquivi la compareixença per parlar de refugiats.

stats