POLÍTICA
Política 02/01/2012

Rajoy no vol pagar els 759 milions que deu a Catalunya

El president del govern espanyol s'excusa en la desviació del dèficit del 2011 per negar el pagament del deute reconegut amb Catalunya

Joan Rusiñol
1 min
DECISIONS ARA QUE JA HA ESTUDIAT ELS COMPTES DE L'ESTAT El compromís de Rajoy al debat d'investidura va ser aturar qualsevol despesa fins que hi hagi nous pressupostos, al març, que també hauran de ser molt austers si vol quadrar el dèficit al 4,4%. Ara no pagarà l'addicional tercera i l'única possibilitat és que es desbloquegi a través d'una negociació política PP-CiU o d'un cop de força del PP català.

MadridEl president del govern espanyol ha trobat en la desviació del dèficit previst el 2011 el pretext per negar-se a pagar els 759 milions que deu a Catalunya en compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut corresponent a l'exercici del 2008. Segons han confirmat a l'ARA fonts de l'executiu espanyol, el pagament del deute reconegut que va deixar pendent José Luis Rodríguez Zapatero és inassumible ara en un context de retallada com el que s'ha començat a imposar a i que s'augura més sever.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir la informació sencera a l'Ara Premium.

stats