Política 25/05/2017

Rajoy espera poder parlar amb Pedro Sánchez per abordar qüestions com "el desafiament independentista"

El president del govern espanyol encara no ha trucat al nou secretari general del PSOE per felicitar-lo

Agències
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la declaració institucional sobre Catalunya i el 9-N / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que no ha trucat al nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però que espera tenir "la possibilitat de parlar" amb ell per abordar qüestions en què seria "fonamental" el suport dels socialistes, com ara el "desafiament independentista" de Catalunya. L'endemà de la victòria de Sánchez, Rajoy va afirmar que no l'havia felicitat "perquè no volia molestar-lo".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espero tenir la possibilitat de parlar, no ho he fet de moment, però sens dubte hi ha alguns temes en els quals seria fonamental el concurs dels dos grans partits espanyols", ha declarat Rajoy en la seva arribada a Brussel·les.

Rajoy s'ha mostrat confiat que el PP i el PSOE aconseguiran acords per cooperar i avançar en polítiques com la defensa i també en la resposta al "desafiament independentista que alguns han plantejat" a Catalunya. En aquest sentit, el president de l'executiu espanyol ha demanat als altres grups que s'aliïn amb el govern i "estiguin on hi ha el sentit comú" i una majoria d'espanyols, en referència al respecte a la Constitució, la protecció de la unitat nacional i la sobirania nacional.

"Espero que en aquests temes i també en altres com ara la política exterior puguem [tancar acords] en el futur", ha dit. Rajoy també ha assegurat que la recerca de consens ha estat la seva "voluntat" des de les eleccions del 2015, però que "n'hi ha que no depenen només de mi".

stats