Política 17/03/2012

Rajoy diu que no se sent pressionat per la consulta del pacte fiscal

El president del govern espanyol assegura que està "animat" per aconseguir que l'economia espanyola creixi

Efe
2 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat avui que se sent "animat" per afrontar la "tasca gegantina" i l'"objectiu nacional" de créixer econòmicament i generar ocupació i que es faran les reformes estructurals que siguin "necessàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha expressat Rajoy en roda de premsa al palau de la Moncloa, després de rebre el president de l'Equador, Rafael Correa, i de ser preguntat sobre si se sentia pressionat per la decisió de CiU de promoure una llei de consultes i que es pogués utilitzar per votar un pacte fiscal català.

Rajoy ha dit que "no" se sent pressionat sobre aquesta qüestió i ha assegurat que treballarà perquè no es produeixin "situacions límit", i que no farà res que no li sembli "sensat" o "raonable".

La seva prioritat, ha reiterat el president, és el creixement econòmic i la generació d'ocupació i, a partir d'aquí, intentarà que "ningú arribi a situacions límit".

El cap de l'executiu espanyol ha recordat el seu compromís amb la reducció del dèficit i ha insistit que el Govern continuarà el procés de reformes. Rajoy ha declarat que els problemes financers de les comunitats autònomes i de les corporacions locals també són els del Govern.

En aquest sentit, ha afegit que totes les administracions han de complir els seus compromisos i amb la llei d'estabilitat pressupostària, que es troba a les Corts Generals.

El president del Govern ha destacat algunes de les iniciatives que ha aprovat, com la duplicació del període de temps a les administracions territorials per a la devolució de les liquidacions de 2008 i 2009 i l'avançament de la suma de les liquidacions positives dels lliuraments a compte corresponent al exercici de 2010.

Rajoy ha recordat també el pla de 35.000 milions d'euros que s'ha posat en marxa perquè les autonomies i els ajuntaments que ho necessitin puguin fer front a les factures pendents amb els seus proveïdors.

Així mateix, ha recordat que el pròxim dia 30 s'aprovaran els pressupostos generals de l'Estat (PGE) i que es faran totes les reformes estructurals que siguin "necessàries".

Rajoy ha comentat que està "animat" davant aquesta tasca "gegantina" i centrat en aquest "objectiu nacional" que suposa el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

A partir d'això, ha comentat Rajoy en al·lusió a la proposta de CiU, treballarà perquè no es produeixin situacions límit.

stats