Política 31/01/2015

Rajoy: “No accepto l'Espanya negra que volen pintar alguns”

El president espanyol espera que la "radicalitat" que està "de moda" a Espanya duri poc i reivindica la seva gestió de l'economia

Sara González
2 min
Mariano Rajoy amb Alícia Sánchez-Camacho aquest dissabte a Barcelona. ESTEFANIA ESCOLÀ / ACN

BarcelonaNo ha mencionat el nom de Podem. Ni del PSOE. Però l'ombra de Pablo Iglesias ha sobrevolat el discurs que ha entonat el president espanyol, Mariano Rajoy, en un acte del PP a Barcelona. "No accepto l'Espanya negra que volen pintar alguns perquè creuen que així substituiran els que han estat gestionant la sortida de la crisi. No ho aconseguiran", ha etzibat llançant un dard a l'oposició i conscient que milers de persones s'estaven manifestant a la mateixa hora a Madrid a favor del canvi que reivindica Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha fet una crida a fugir de la radicalitat –tant de l'independentisme com del missatge de formacions com Podem– que "desgraciadament està tant de moda" a Espanya i ha assegurat que espera "que duri poc". En aquest sentit, ha reivindicat "l'orgull" per la feina feta i que, en contra del que diuen dirigents d'altres partits, a Espanya la sanitat "segueix sent universal i no l'ha liquidat ningú", que "no s'han congelat" les pensions i que hi ha "més beques per a educació que mai".

Espanya, un "model de recuperació"

"En dos anys hem passat de la UCI a sortir amb pas ferm de l'hospital. Si abans érem el malalt d'Europa, ara som un model de recuperació", ha afirmat traient pit sobre la gestió del seu govern, qüestionada per la resta de partits de l'oposició. Rajoy, que ha volgut insuflar moral a la seva tropa dient que els espanyols poden ser "imparables", no s'ha estat de reivindicar els beneficis que, al seu parer, ha tingut la seva política econòmica. Ha sentenciat que el 2015 serà "millor" que el 2014 perquè s'espera un creixement de l'economia del 2% i ha anunciat que entre l'any passat i aquest s'hauran creat un milió de llocs de treball.

A més, ha reiterat que la baixada d'impostos tindrà continuïtat tant enguany com l'any que ve i, de cara a les pròximes eleccions espanyoles, ha recordat que tots els partits menys el seu defensaran una pujada dels tributs. "Servirà perquè la gent visqui millor i guanyi poder adquisitiu", ha dit, tot recordant que 9.000 milions d'euros que estaven en poder de les administracions passaran ara a estar en poder dels contribuents.

Contra els avançaments electorals

Rajoy també ha agraït als populars catalans que s'hagin erigit com els garants de la Constitució i de la defensa de la "unitat" i de la "normalitat institucional". En aquest sentit, ha carregat durament contra l'avançament electoral de Catalunya i Andalusia. "No hi poden haver tres eleccions autonòmiques en menys de cinc anys, no té sentit, no està justificat", ha assegurat sobre el cas català. I és que, ha assegurat, no convé atiar la "provisionalitat" en un moment en què està "començant" la recuperació econòmica per només "interessos partidistes" que, al seu judici, tenen Artur Mas i Susana Díaz.

stats